Gallery110-700x580

Q & A over Exoliatie

Wat is exfoliatie?

Exfoliatie is een kunstmatige manier van het afschilferen van de huid. Afschilferen is een natuurlijk proces waarbij we ‘oude’ huidcellen verliezen. Wanneer we exfoliëren stimuleren we de cel vernieuwing van de huid.

Een “exfoliant” houdt in elk ingrediënt wat ‘oude’ huidcellen verwijdert. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor alle verschillende soorten scrubs en peelings.

Wat zijn de voordelen van exfoliatie?

Exfoliatie geeft vaak mooie en snelle resultaten. Dat laagje dode huidcellen kan je vaak een vermoeide uitstraling geven. Daarom is het resultaat van exfoliatie meteen zichtbaar.

Ook stimuleer je de cel vernieuwing om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft ook een positief effect op de gezondheid van de huid.

Welke huidbezorgdheden kan ik hier mee oplossen?

• Onzuivere of zelfs de acne huid
• Gedehydrateerde huid
• Pigmentproblemen
• (Voortijdige) huidveroudering

Is exfoliëren nodig bij een egale of gezonde huid?

Ja, exfoliëren zorgt ervoor dat jouw huid ook gezond en egaal blijft.

Zijn er verschillende soorten exfoliatie?

Heel veel verschillende soorten! Van de daily microfoliant tot de BioSurface Peeling.

Hoe weet ik welke exfoliant geschikt is voor mijn huid?

Bij Skinlove ben je altijd welkom voor een vrijblijvend advies en een gratis Face Mapping! Zo kunnen we samen kiezen voor een geschikt product voor thuis en/of voor een exfoliatie treatment.

Moet ik kiezen voor een professionele exfoliatie?

Nee, dit is zeker niet nodig om een mooie, gezonde huid te krijgen. Een kleine en milde exfoliant met de juiste ingrediënten heeft vaak al een heel mooi resultaat. Wil je echt huid verbetering dan raad ik wel een professionele treatment aan, bijvoorbeeld de BioSurface Peeling.

Hoe vaak moet ik exfoliëren?

Dat ligt aan welk soort exfoliant je gebruikt. Voor een gevoelige huid is het advies 1 x per week als de huid dat toe laat. Er zijn ook producten met exfoliërende ingrediënten die je elke dag kan gebruiken.

Voor treatments kun je kiezen voor bijvoorbeeld voor een kuur van 3-6 behandelingen of eens in de zoveel tijd kiezen voor een exfoliërende behandeling. Laat je goed adviseren door jou Dermalogica Expert bij Skinlove!

26deb5cecaaaf8c530c9f2be80fac8a4

De belangrijkste regels van exfoliëren!

• Laat je Face Mappen en let goed op de huidconditie. Deze kan snel veranderen en een exfoliant die je vroeger altijd gebruikte kan na een tijd niet meer geschikt zijn voor jouw huidconditie.
• Exfolieer geen overgevoelige, beschadigde, verbrande huid
• Wacht minimaal 72 uur met exfoliatie na het epileren of waxen.
• Let op met medicatie die de huid gevoelig maken, met name acne medicatie! Overleg dit met de specialist.
• Wacht met exfoliëren als je onlangs ziek bent geweest.
• Pas op met de zon en gebruik altijd een spf na exfoliatie. Ook in de winter of als de zon niet schijnt. Dit is om pigmentproblemen te voorkomen. Vermijdt de zonnebank voor minimaal een week.
• Laat je goed adviseren door jou Dermalogica Expert bij Skinlove!

olivia-palermo-et-son-mari-egeries-des-cosmetiques-la-mer-570613_w650