12043066_896133603814443_1691450760002267480_n

Everybody loves food! Ik ben zelf dol op de boeken en de blog van Rens Kroes. Super lekker en ook nog eens erg gezond. Ook Dermalogica houd van lekker, gezond eten en daarom worden er ook eetbare ingrediënten gebruikt in de producten. Enkele voorbeelden van deze ingrediënten zijn Cranberry, Haver, Gember, Framboos en Groene Thee.

Cranberry: Heerlijk om toe te voegen aan de yoghurt. Cranberries zitten boordevol vezels en bevatten veel krachtige antioxidanten. Bovendien hebben ze antibacteriële eigenschappen doordat ze bepaalde stoffen bevatten die het risico op infecties in het spijsverteringskanaal en de urinewegen verminderen. Hierdoor zijn cranberries perfect geschikt om een blaasontsteking te voorkomen en verhelpen. Verwerkt in huidverzorgingsproducten zorgt Cranberry-extract voor hydratatie en versterking van de huidbarrière.

Haver: Havermoutpap is niet iedereens favoriet, maar je kunt er heerlijke, gezonde pannenkoeken, poffertjes, koekjes, muffins, etc. van maken. Haver is echte powervoeding. Het is zeer voedzaam en bevat veel vitamines en voedingsvezels, eiwitten, zink, magnesium en ijzer. Bovendien zorgen de langzame en complexe koolhydraten in havermout voor een efficiënte energielevering, waardoor er geen piek ontstaat in de bloedsuikerspiegel en je minder snel last krijgt van een snackattack. In verzorgingsproducten heeft haver een kalmerende en verzorgende werking. Daarom zit dit ingrediënt voornamelijk verwerkt in Dermalogica’s UltraCalming lijn, speciaal geschikt voor de gevoelige huid.

Framboos: Mijn favoriete fruit! Heerlijk in de yoghurt of om lekker te snacken. Frambozen bevatten meer vezels dan ander rood fruit (zoals bosbessen en aardbeien). Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine C en E. Frambozenextract wordt in huidverzorgingsproducten gebruikt vanwege de hydraterende en verzorgende werking.

Gember: Hier kun je een feel food drankje van maken voor meer energie en een mooie, gezonde huid. Gember is een wortelknol van de gemberplant met helende eigenschappen. Het bevordert de doorbloeding, voorkomt ontstekingen, neutraliseert vrije radicalen en reduceert vochtophopingen. In huidverzorging is gember een onmisbaar ingrediënt vanwege het herstellend vermogen en de ontstekingsremmende werking. Dit ingrediënt maakt daarom ook deel uit van het exclusieve UltraCalming Complex, een krachtige boost die gebruikt wordt in een treatment.

Groene Thee: Ik ben persoonlijk geen fan van groene thee, maar de meeste vrouwen vinden dit heerlijk. Groene Thee boost het metabolisme, heeft een verkwikkende werking en een positief effect op de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk. Bovendien zit de thee bomvol antioxidanten die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. De antioxidanten hebben ook een positief effect op de huid, vandaar dat het een populair ingrediënt is in huidverzorgingsproducten. Naast ontstekingsremmend, werken de antioxidanten preventief op het ontstaan van rimpels, doordat ze huidbeschadiging door zonlicht kunnen voorkomen. Dit wordt ook wel het photoprotective-effect genoemd.

Skin tip: zet ze op je boodschappenlijst voor een super gezonde en mooie huid!