tumblr_lkmsc2Sne31qbilh4o1_1280
Voor 10% zijn de genen verantwoordelijk voor het verouderingsproces van de huid (Intrinsieke veroudering). De andere 80-90% wordt bepaald door invloeden van buitenaf zoals UV-straling, klimaat en levensstijl (Extrinsieke veroudering). Dat betekent dus dat we zelf grote invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop we verouderen.

De laatste jaren zijn wetenschappers steeds beter gaan begrijpen hoe biochemische processen in de huid worden geactiveerd. Dit zijn processen die het huidverouderingsproces versnellen, de ‘voortijdige huidveroudering’. Deze 3 biochemische processen zijn de belangrijkste veroorzakers van huidveroudering:

1. Vrije radicalen

Door verschillende factoren, zoals roken, stress en blootstelling aan UV-stralen, komen er meer vrije radicalen vrij in het lichaam, die schade aanrichten aan de celstructuren. Vrije radicalen gaan zich dan binden aan gezonde cellen in plaats van ziekteverwekkers (oxidatie). Hierdoor wordt het bindweefsel aangetast, waardoor de huid aan elasticiteit verliest en rimpels en verslapping ontstaan.

2. Enzymen die wondheling stimuleren

Deze enzymen worden ons hele leven geactiveerd bij wondheling, bijvoorbeeld wanneer we ons verbranden of een puistje hebben. Als deze enzymen actief worden, breken ze proteïnen af in ons lichaam, zoals collageen, Hyaluronzuur en elastine. Wanneer we ouder worden zijn deze enzymen jarenlang actief geweest, waardoor steeds meer collageen en elastine wordt afgebroken. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en verliest het haar stevigheid.

3. Versuikering

We consumeren tegenwoordig wel 40% meer geraffineerde suikers dan een aantal decennia geleden. Hoewel je de consumptie van suiker kunt verminderen door het hanteren van een gezonde levensstijl, is het dagelijks gebruik van suiker bijna niet te vermijden. Suiker heeft een sterke invloed op het verouderingsproces, doordat het zich hecht aan ons collageen. Hierdoor raakt ons collageen versuikerd, vervolgens verkleefd het en wordt het afgebroken. Het gevolg is een slappe huid.

article-2302866-190CAABF000005DC-607_634x484

Dermalogica gelooft niet in anti-rimpelproducten…

Daarom focust Dermalogica zich op de drie processen die huidveroudering veroorzaken en op het stopzetten of vertragen hiervan. Deze oplossingen worden allemaal gebruikt in de Age Smart lijn van Dermaloga:

Antioxidanten gaan de vorming van vrije radicalen tegen. Daarom gebruikt Dermalogica in haar producten krachtige antioxidanten, zoals vitamines en mineralen. Om de werking van deze antioxidanten te versterken, maakt Dermalogica in sommige producten gebruik van de unieke Technologieën, waarbij antioxidanten worden ingekapseld en dieper in de huid kunnen doordringen.

Om de afbraak van proteïnen tegen te gaan, heeft Dermalogica een anti-enzymentechnologie ontwikkeld. Hierdoor kan over-activatie van de wondhelingenzymen worden tegengegaan. Belangrijke ingrediënten hierbij zijn Peptides, Soja, Witte Thee en Vitamine A (Retinol).

Om te voorkomen dat ons collageen gaat verkleven, worden bepaalde peptides gebruikt als suikerval om versuikering tegen te gaan. Deze suikerval is een zeer unieke technologie. Het werkt als een soort ‘val’ voor suikers. Wanneer we suiker consumeren, gaan de suikers zich hechten aan de peptides in plaats van het collageen. Hierdoor wordt meer collageen behouden en kunnen we huidveroudering tegengaan.

23f759_1c1b237ab40c4259b3f9e7dc91bb3eae.jpg_srb_p_572_572_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srb
Kate upton loves Antioxidant Hydramist!